Greenvoort Advocaten
Greenvoort Advocaten


mr. Thijs Voortman

Thijs Voortman

Als advocaat heeft Thijs jarenlange werkervaring binnen de (duurzame) energiebranche. Hierbinnen staat hij verschillende typen ondernemingen bij, zoals projectontwikkelaars, windparken, zonneparken, biomassaprojecten, overheden, adviesbureaus, leveranciers en onderhoudsbedrijven. Een deel van zijn cliënten bestaat uit internationale ondernemingen. Daarnaast werkt Thijs ook vaak voor ondernemingen in andere innovatieve sectoren.

Thijs is gespecialiseerd in het opzetten en inrichten van investerings- en samenwerkingsstructuren, complexe contracten en het aansprakelijkheidsrecht. In het bijzonder heeft hij veel ervaring met coöperatieve verbanden en het opstellen van gebieds- en omgevingsgerelateerde contracten. Hierbij begeeft hij zich regelmatig binnen publiek-private settings. Daarnaast begeleidt hij fusies en overnames en staat hij cliënten in geschillen en procedures bij. Thijs heeft ruime ervaring met projecten die vallen binnen de rijkscoördinatieregeling.

Thijs is van mening dat iedere zaak maatwerk nodig heeft. Dit wordt bereikt door een transparante samenwerking met de cliënt, waarbij kwaliteit, nauw overleg en tactiek voorop staan.

Thijs is zijn carrière als advocaat (en curator) gestart bij Pels Rijcken in Den Haag (de Landsadvocaat) en heeft ten behoeve van Pels Rijcken enkele jaren bij HBNLaw op Curaçao gewerkt. Aansluitend is hij werkzaam geweest bij Wijn & Stael in Utrecht. In 2014 heeft hij Greenvoort Advocaten opgericht. Thijs heeft de Grotius Onderneming & Aansprakelijkheid afgerond en is verbonden aan de Vereniging voor aansprakelijkheidsrecht en Holland Solar.
Website by: Takeo